Dames / Heren / Kinderen

Kleurtechnieken

Hoort u bij de kapper ook regelmatig termen voorbij komen die u totaal niet kent? 

Elke kleurtechniek resulteert in een ander effect. Hieronder probeer ik in het kort de verschillende technieken uit te leggen. Twijfelt u na het lezen nog steeds over welke kleurtechniek bij u zou kunnen passen? Stuur een mail naar info@chantyhairstyling.nl en ik geef u graag vrijblijvend advies.

Highlights

De highlight techniek kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld met folies/meches, de coupe soleil muts (wordt voornamelijk gebruikt bij korte kapsels) of met de kam. Afhankelijk van de gekozen manier krijg je een heel natuurlijk effect of juist een wat grover effect. Hoe meer plukken er worden ingezet, hoe lichter het haar uiteindelijk wordt. Highlights worden zo dicht als mogelijk is tegen de hoofdhuid ingezet.

Babylights

Als je graag alleen je haar wilt opfrissen, bij bijvoorbeeld de uitgroei, dan zijn babylights ideaal. Dit zijn eigenlijk zeer subtiele highlights waardoor je haar er heel natuurlijk uitziet. Babylights zitten niet door je hele haar, maar vooral in de gebieden van je kruin en rond je gezicht. Ook wel de contourlijn genoemd. Deze kleurtechniek kan op elke haarkleur en haarlengte toegepast worden. Groot voordeel is dat babylights heel natuurlijk mengen in de rest van het haar. Daardoor is de onvermijdelijke uitgroei minder opvallend aanwezig.

Lowlights

De lowlight techniek lijkt eigenlijk heel erg op de highlight techniek. Ook hier wordt het haar opgenomen in verschillende dunne (of dikkere) plukjes. Echter wordt er bij lowlights niet ontkleurd, maar juist gekleurd. Vaak met een kleur die 1 tot 2 tinten donkerder is dan de eigen haarkleur. Je kunt met deze techniek veel kanten op. Door bijvoorbeeld verschillende tinten te gebruiken, creëer je een natuurlijke diepte in het haar. Je kunt highlights en lowlights ook met elkaar combineren. Beide zijn prachtige technieken en worden niet voor niets dagelijks toegepast.

Balayage

Balayage betekent in het frans vegen. Het blondeermengsel (of de verf) wordt over het haar uitgeveegd. Dit kan met een speciale balayagekwast, maar vaak wordt dit gewoon met de hand gedaan. Door het product vegend aan te brengen ontstaat er een prachtige overloop met de bestaande kleur.

Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is de verdeling vaak 50/50. De aanzet blijft meestal wat donkerder terwijl de lengte en punten juist steeds lichter worden. Hoe dikker het blondeermengsel wordt aangebracht op het uiteinde van de haren, hoe lichter het eindresultaat.

Face Framing

De face framing techniek is de laatste jaren enorm populair. Een face framing is een kleurtechniek waarbij er highlights/babylights/lowlights rondom je gezicht worden gezet. Dit zorgt ervoor dat er een natuurlijk lijstje rondom je gezicht wordt gevormd. Hierdoor komt de vorm van je gezicht nóg mooier uit. Deze haartrend heet ook wel money piece, omdat je met slechts enkele lights een subtiele nieuwe look creëert. Wil je dus een haarkleur die je gezicht nog meer accentueert? Ga dan niet alleen voor bijvoorbeeld highlights, maar vraag specifiek om een face framing.